Landsforeningen af Menighedsråd har sin egen filmpris, Gabriel. Filmprisen er en kirkelig markering - i en festlig ramme - af en nordisk kvalitetsfilm. Filmprisen uddeles på Landsforeningens årsmøde og formålet er:

• at fremhæve nordiske filmskabere, der med talent og på højt kunstnerisk niveau formår at gengive og skildre menneskelige vidnesbyrd, der er i samklang med evangeliet,
  • at fremhæve film, der giver tilskuerne en dybtgående oplevelse af åndelige, menneskelige eller sociale ideer og værdier og
  • at belønne anstrengelser for at skabe kirkeligt vinklede film.

Læs fundatsen her.

Jury

Det er en jury bestående af 8 medlemmer fra både kirkens og filmens verden, der nominerer filmen. Vinderfilmen udpeges blandt nordiske film, der har haft premiere i en dansk biograf, og som accentuerer kristne værdier.

Juryens medlemmer:

• Erik Vind, formand for juryen og cand.merc.
  • Isak Thorsen, cand. mag. og ph.d. i filmvidenskab
  • Ellen Hillingsøe, skuespiller
  • Laura Bro, skuespiller
  • Karsten Fledelius, lektor
  • Mogens Lindhardt, forhenværende rektor
  • Susanne Charlotte Knudstorp, præst

Formand Erik Vind kan kontaktes på tlf.: 2091 7202 eller e-mail: e.vind@sanderumgaard.dk.

Bidragsydere

Siden filmprisen blev uddelt for første gang i 2003 har flere og flere kirkelige organi­sationer samlet sig bag prisen. Vi yder fortsat det største bidrag, men filmprisen støttes også økonomisk af stifter, kirkelige organisationer og filmorganisationer. Vi håber selvfølgelig, at de øvrige stifter og andre kirkelige organi­sationer også på sigt vil bakke op om prisen.

I 2016 støttede blandt andre følgende prisen:

• Bibelselskabet
  • Danmarks Kirkemusiker Forening