2. OKTOBER 2017

Inspirationsaften om integration

Onsdag 4. oktober er der i Aalborg mulighed for at blive klogere på, hvordan andre kirker tænker integration, flygtninge og migranter ind i kirkens liv.

colourbox_kirke.jpg

Sognene opfordres til at tænke den nye integrationsgrunduddannelse, IGU, ind i kirkens liv, såfremt det giver mening lokalt. Foto: Colourbox.

Af: Alex Kjær

Det foregår i Folkekirkens Hus fra klokken 18.30-21.30, og aftenen vil blandt andet andet indeholde inspirationsoplæg.

I den forbindelse siger næstformand i Landsforeningen af Menighedsråd, Inge Kjær Andersen:
- Arrangementet er en mulighed for at tænke den nye integrationsgrunduddannelse, IGU, ind i sognet. Fra Landsforeningen opfordrer vi til, at menighedsrådene undersøger, hvorvidt det er muligt at have en person i et IGU-forløb, såfremt det lokalt giver mening.

Integrationsgrunduddannelsen er et tilbud til flygtninge, som skal give dem lettere adgang til jobmarkedet og dermed lettere blive en del det danske samfund. Læs mere om IGU her.
Folkekirken har tidligere haft succes med at hjælpe forskellige personer og grupper ind på arbejdsmarkedet, derfor har Kirkeministeriet peget på sognene som et sted at lave IGU-forløb.

Arrangementet i Aalborg begynder med spisning klokken 18.30-1930, hvor man kan smage hjemmelavet, udenlandsk mad. Læs mere om inspirationsaftenen her.