8. JANUAR 2020

Husk at tjekke arbejdstilladelser

Seks kirker er blevet idømt bøder for at have ansat en medarbejder uden arbejdstilladelse.

Skt.Johannes kirke Nørrebro 2.jpg

Seks kirker i København og på Frederiksberg er for nylig idømt bøder for at have ansat en udenlandsk korsanger uden arbejdstilladelse. Landsforeningen opfordrer til, at man husker at orientere sig i reglerne på området. Foto: Henrik Petit.

Af: Charlotte Tybjerg Sørensen

Samtidig er medarbejderen, en studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, blevet idømt en bøde, for ved siden af sine studier at have arbejdet som kirkesanger ved de seks kirker uden arbejdstilladelse.

Det blev afgørelsen på en række sager i Retten på Frederiksberg torsdag 19. december 2019. Her var de seks kirker på Frederiksberg og i København samt Det Kongelige Danske Musikkonservatorium tiltalt for at have ansat sangeren, uden at hun havde den nødvendige arbejdstilladelse og sangeren for at have arbejdet uden arbejdstilladelse. De seks kirker fik bøder fra 4.000-48.000 kr., mens sangeren fik en bøde på 15.000 kr. 

Landsforeningen har sammen med DOKS og Kirkeministeriet i 2018 informeret om, hvad menighedsrådet skal være opmærksomme på ved ansættelse af udlændinge for at undgå bødestraffe. Reglerne er stadig gældende. Læs mere her. 

Flere artikler om samme emne

#Arbejdsgiver