19. MARTS 2020

Menighedsrådsvalg i en tid med coronavirus

Gudstjenester i folkekirkens kirker, aktiviteter i sognegårde og andre offentlige arrangementer, indstilles marts måned ud.

COLOURBOX43808407.jpg

Foto: Colourbox

Af: Pernille Aakjær

I biskoppernes vejledning fremgår det blandt andet, at gudstjenester i folkekirkens kirker, aktiviteter i sognegårde og andre offentlige arrangementer, hvor menighedsrådet er vært, er omfattet af regeringens beslutning om, at alle offentlige institutioner og indendørs aktiviteter indstilles marts måned ud.

Vi anbefaler, at man følger udmeldingerne fra regeringen, sundhedsmyndighederne, kirkeministeriet og biskopperne for at undgå yderligere smittepredning.

Men hvordan skal menighedsrådene forholde sig til det forestående menighedsrådsvalg og især det kommende orienteringsmøde i maj, hvor der er frist for annoncering 21. april? 
På nuværende tidspunkt ved ingen, hvordan situationen med spredning af coronavirus ser ud om en måned. Vores anbefaling er derfor, at menighedsrådene forbereder valgindsatserne, som det hele tiden har været planen. Vi orienterer, hvis situationen ændrer sig. 

Læs mere om menighedsrådsvalget her

Læs mere om de forskellige tiltag ift. coronavirus her

Flere artikler om samme emne

#coronavirus