30. MARTS 2020

Tag hensyn til menighedsrådets leverandører

Der er nu givet mulighed for midlertidigt at dispensere fra statens regler om betaling for varer og tjenesteydelser.

Sognegård Folkekirkens Materialebank.jpg

Foto: Folkekirken.dk

Af: Charlotte Tybjerg Sørensen

Denne dispensation omfatter også Folkekirken, der følger de statslige regler på området.

Landsforeningen opfordrer menighedsrådene til at benytte sig af mulighederne for at hjælpe deres leverandører.

Muligheden er opstået, efter at Folketingets Finansudvalg i sidste uge har godkendt en midlertidig dispensation, som Kirkeministeriet opfordrer menighedsrådene til at benytte sig af. Formålet er at mindske følgerne for leverandører til den offentlige sektor, som folkekirken i denne sammenhæng også er en del af, efter nedlukningen pga. Corona-virus.

Dispensationen giver disse muligheder for at hjælpe:

  • Fremrykke betalinger
  • Anvende muligheden for at forudbetale
  • Undlade at opkræve bod ved mislighold som følge af Coronavirus, hvis det er muligt

- Vi opfordrer menighedsrådene til at bidrage til samfundets opretholdelse. Menighedsrådene er jo sikret indtægter, i modsætning til de private virksomheder. Derfor bør vi vise forståelse for og hensyn til vore leverandører. Konkret kan man fx betale regningen for en vare hurtigt efter modtagelsen og ikke vente til sidste betalingsfrist, når man sikrer sig, at der er dækning til udbetaling af løn til kirkens ansatte. Ved kirkens sædvanlige og kendte leverandører, kan menighedsrådene overveje i ganske særlige tilfælde at betale forud, siger Hans-Henrik Nielsen, formand for Landsforeningens Økonomi- og bygningsudvalg.

Kirkeministeriet har i dag lagt information ud på Den Digitale Arbejdsplads om, hvordan menighedsråd, provstiudvalg, stiftsadministrationer og andre institutioner under fællesfonden kan støtte leverandørerne.

Læs mere i Landsforeningens samlede corona-vejledning.