22. JUNI 2022
Foto: Colourbox
Af: Redaktionen
Landsforeningen har deltaget i en arbejdsgruppe i Kirkeministeriet vedrørende ændringer i økonomiloven, som bl.a. skal følge op på en række gennemførte forsøg i folkekirken. Gruppens arbejde er mundet ud i rapporten ”Gode rammer for folkekirkens lokale kasser,” der indeholder en række forslag.
Rapporten kan downloades på Kirkeministeriets hjemmeside
Vigtige hovedpunkter
Forslagene skal overordnet skabe bedre rammer lokalt i form af mulighed for mere fleksibilitet, lettere samarbejde og færre sager, der kræver ministeriets godkendelse.
Blandt rapportens hovedpunkter er følgende forslag:
OBS! Se uddybning af punkterne i tillæg til beretning fra delegeretmøde 2022
Vigtige opmærksomhedspunkter
Landsforeningens bestyrelse er generelt positiv over for arbejdsgruppens forslag, men har også nogle opmærksomhedspunkter:
Næste skridt - høringsperiode hen over sommeren
Den officielle høring om rapporten inklusive forslag til lovændringer starter d. 7. juli, og alle menighedsråd, provstiudvalg m.fl. vil blive indbudt til at give høringssvar med svarfrist 18. august.
Landsforeningen har påpeget, at de færreste menighedsråd og provstiudvalg holder møde i denne periode, men regeringen fastholder, at der skal fremsættes lovforslag, når næste samling i Folketinget begynder i oktober, og at fristen er nødvendig.
Opfordring: Send høringssvar
Der er stor forskel på provstier rundt om i landet. Derfor er det vigtigt, at man lokalt forholder sig til, hvilken betydning, forslagene vil få.
Det er væsentligt, at Folketingsmedlemmerne får et indtryk af bredden i holdningerne i menighedsrådene.
Derfor opfordres alle menighedsråd til at indgive høringssvar. Send gerne en kopi af høringssvaret til Landsforeningen på kontor@menighedsraad.dk senest søndag 14. august.
Landsforeningen kommer til at indsende et grundigt forberedt høringssvar.
Der er ingen formelle krav til et høringssvar. Et kort brev, hvor man giver udtryk for et hovedsynspunkt, er også et høringssvar. Eller et budskab om, at menighedsrådet ikke har mulighed for at sætte sig ordentligt ind i materialet inden fristen, men f.eks. vil sætte det på dagsordenen efterfølgende.
Det vil fremgå af høringsmaterialet fra Kirkeministeriet, hvor man sender svaret til.