Skal I have en ny præst eller provst? I "Værd at vide om Præste- og provsteansættelse" finder du regler og gode råd om ansættelsesforløb, start på samarbejdet, forventningsafstemning, præstebolig - og mere til. Vejledningen er lavet af Landsforeningen og Præsteforeningen i fællesskab.
God forberedelse
Når I skal have en ny præst/provst, kræver det grundig forberedelse. Og her er vejledningen et godt redskab. Den giver overblik over hele ansættelsesforløbet og guider dig gennem de forskellige opgaver – fra menighedsrådets overvejelser om, hvilken præst man gerne vil have, til den nye præst/provst er ansat. Vejledningen beskriver også de opgaver og forhold, de forskellige parter varetager i forbindelse med ansættelsesproceduren.
Overskuelig vejledning
Men hvad nu, hvis der er tale om et vikariat, en præst med særforpligtelse eller en provst, der skal ansættes? Her hjælper vejledningen dig også på vej. Den er bygget op, så du bliver bedt om at vælge, hvilken præstestilling der er tale om, og du vil blive ledt igennem den proces, som gælder for netop den type ansættelse.