9. MARTS 2023

Strukturudvalget tog i kloster

Landsforeningens bestyrelse er organiseret i forskellige udvalg, et af dem er strukturudvalget, som blandt andet beskæftiger sig med strukturen og rammerne i folkekirken. Udvalget har været på arbejdsophold.

Eva Søren

På arbejdsopholdet i Maribo deltog udvalget blandt andet i en pilgrimsvandring. På billedet ses sognepræst Eva Holmegaard Larsen, medlem af strukturudvalget, og Landsforeningens formand Søren Abildgaard. Foto: Lene Horsbøl Toft.

Af: Lene Horsbøl Toft

Strukturudvalget har været i Maribo på Lolland for blandt andet at forberede sig til det kommende årsmøde. På årsmødet skal deltagerne blandt flere emner drøfte de forskellige vilkår, som menighedsrådene har i forhold til at drive kirke. I den sammenhæng er Lolland-Falster Stift aktuelt, fordi biskop Marianne Gaarden for nylig har haft studieorlov for at skrive om betydningen af fraflytningen fra landet til byerne. 

Udvalget var på turen indlogeret på Skt. Birgitta Kloster, som drives af seks nonner. Derudover var der arrangeret andagt og vandring med pilgrimspræst Charlotte Backhaus - jo, man kan nå meget på lidt over 24 timer.  

Læs mere i bladet 

Læs mere i næste nummer af Menighedsrådenes Blad, hvor vi forud for årsmødet forsøger at redegøre mere for forskellene mellem blandt andet by og land i forhold til at drive kirke. 

Strukturudvalget består af følgende medlemmer: Anton Pihl (formand) fra Vesterbro Sogn i København, Karen J. Klint fra Bredballe sogn ved Vejle, Karin Skouboe fra Rougsø Nord pastorat på Djursland, Eva Holmegaard Larsen fra Nødebo sogn i Nordsjælland samt Jørgen Samsing Bendixen, Vor Frue Sogn i Odense. Også Landsforeningens formand Søren Abildgaard deltog i arrangementet. 

Flere artikler om samme emne

#Bestyrelsen