8. APRIL 2025

Inspirerende workshops, der rører, fornyer og forbinder

Deltager du på årsmødet 2025, kan du allerede nu begynde at glæde dig til vores workshops om alt fra at styrke gudstjenestelivet til at fremme en grønnere folkekirke.

Workshop (2)

Af: Redaktionen

Når Landsforeningens årsmøde løber af stablen 13.-15. juni, bliver det ikke blot en mulighed for fællesskab og debat – det bliver også en chance for at fordybe sig i en række inspirerende workshops, hvor der er masser af viden, indsigt og konkrete værktøjer at hente. 

Gør gudstjenesten levende og meningsfuld
Gudstjenesten er hjertet i kirkens liv, men hvordan sikrer vi, at den bliver en levende og engagerende oplevelse? I denne workshop stiller vi skarpt på, hvem der egentlig bestemmer, hvad en gudstjeneste skal indeholde, og hvilke redskaber der kan understøtte en dynamisk gudstjenestepraksis. Sammen med organist Martin Lysholm Hornstrup og teolog Jørgen Demant fra Liturgisk Forum får du nye perspektiver og inspiration til at kickstarte en samtale om, hvordan vi fejrer gudstjeneste lokalt.
Deltag i workshoppen ’Styrk gudstjenestelivet’.

Tag del i den grønne omstilling
Folkekirken råder over store landområder – men hvordan kan vi bruge dem til at fremme biodiversitet og en grønnere fremtid? I dag bortforpagtes omkring 8500 hektar af folkekirkens jorder til konventionelt landbrug. Men der findes mange grønne alternativer, som er gavnlige for miljø, klima og dyreliv. Denne workshop giver dig indsigt i de mange muligheder for bæredygtig forvaltning af kirkens jorde. Biolog Morten D.D. Hansen og Jesper Rønn, leder af Folkekirkens Grønne Omstilling, guider os igennem konkrete tiltag og støtteordninger, der kan gøre en reel forskel for natur og klima.
Deltag i workshoppen ’ Veje til grøn omstilling og en rigere natur’.

Sikring af fremtidens kirkemusik – orglet i centrum
Orgelklubben arbejder aktivt på at sikre en ny generation af kirkemusikere, og i denne workshop vil du høre om, hvordan vi kan inspirere børn og unge til at spille orgel. Lyt til ung organistspire, få indsigt i samarbejdet mellem kirkelige instanser og bliv klogere på, hvordan menighedsråd kan bidrage til at fremtidssikre den kirkemusikalske tradition. Mød formand for Orgelklubbens bestyrelsen Morten Fester Thaysen, Domprovst ved Ribe Domsogn, Kunstnerisk leder Katrine I. H. Kristiansen og Sekretariatsleder Mette Lyshøj Ulrikkeholm.
Deltag i workshoppen ’ Hvordan sikrer vi fremtidens kirkemusik fra kirkeorglet?’.

Styrk kontakten til migranter i dit sogn
Hvordan skaber vi en åben og inkluderende kirke for indvandrere og flygtninge? Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter har udviklet et nyt procesværktøj, der bygger på erfaringer fra hele landet. På denne workshop får du mulighed for at prøve værktøjet, dele dine egne erfaringer og drøfte, hvordan vi bedst kan styrke relationen mellem kirken og migranterne. Mød evaluerings- og udviklingskonsulent Jais Poulsen, Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter.
Deltag i workshoppen ’God kontakt til migranter – et nyt procesværktøj’.

Dåbsritualets fremtid – vær med i debatten
Hvordan skal fremtidens dåbsritual se ud? Med en ny midtvejsrapport åbnes debatten om, hvorvidt sproget og formen skal fornyes, og om ritualet skal gøres mere inddragende. På denne workshop får du mulighed for at diskutere de foreslåede ændringer, få inspiration til lokale afprøvninger og lære, hvordan du kan bidrage med et høringssvar. Dåbskommissionens deltagere forestår workshoppen.
Deltag i workshoppen ’Dåbsritualet i fremtiden’.

Alle workshops afholdes fra kl. 17 til 18 lørdag d. 14. juni. Nærmere info følger. Vi glæder os til at se dig!

Flere artikler om samme emne

#årsmøde 2024